cara nak buat kek batik
Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan padatkan. Terima kasih untuk Arnie Abdullah perkongsian resipi Kek Batik Lembut ini Bahan-bahan.
Jika nak hasil kek batik cantik.
. Tapi bagi saya lagi simple lagi sedap. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong. Cara pembuatannya tidaklah susah walaubagaimanapun ianya perlulah dihasilkan dengan cermat.
Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati. Masukkan susu pekat manis serbuk koko Milo air panas. Biar keras sekejap ataupun masukkan ke dalam peti sampai kek batik mengeras.
Tapi anda pernah cuba resepi Kek Batik Lembut yang memang sedap dan menjadi mesti sekali buat rasa nak lagi. Cara Buat Kek Batik Melting Biskut Lembut Macam Kek. Wah nmpak sedap jer kek batik tue lma tk mknpos laa kt sya ckit hehe.
Ermmm nyum nyum mees iput fabre sya jgak taumemg best kan nak nak kalu smbal nya tu mngancam haruss mkn tk hengat hehe. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti. Mungkin disebab rasanya yang tak.
Panaskan kuali dengan api sederhana. Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit. Jom tengok aneka resepi kek batik versi baru ni.
Masukkan 200 gram buttercup. CARA PENYEDIAAN KEK BATIK PREMIUM. Mesti ramai peminat Kek Batik kan.
Kalau letak lama dia akan cair sebab pakai whipping cream bahan cream cheese dan butter seeloknya dikeluarkan at least 20 minit sebelum. Ada yang campur kacang tanah ada yang letak nestum ada yang bubuh cheese ada yang masukkan perisa vanila dan macam-macam lagi. Kek Batik merupakan juadah pemanis mulut yang amat popular di Malaysia.
Whipping cream hanya bertahan around 1- 2 jam pada suhu blik. Patah-patahkan biskut Marie. Ada macam-macam gaya dan kreativiti kek batik yang pernah dihasilkan.
Kacau rata dengan api kecil sahaja. Kacau sehingga tidak berketul dengan api kecil. 2Untuk tips elakkan bahan adunan hangit guna api kecil sahaja dan non stick pan ya.
Jom kita lihat bahan dan cara buat resipi kek batik lembut simple dan sedap ni. Rajinnya laa MamaD letk pic2 tue kt peti aisvery the kreatif May 17 2009 at 800 PM. Tambah air dan biarkan sekata.
Tip Nak Buat Kek Batik. Cara-cara membuat kek batik 1. Jika tidak keraslah kek anda.
Susun la ikut cara korang sendiri. Tapi nak sedap pilih seperti dalam pic ni jenama Morris. Whipping cream pastikan putar dalam keadaan sejuk.
Masukkan telur pes. Kek batik premium ini juga boleh dijadikan pilihan untuk potluck ditempat kerja. Kemudian tuang bahan yang dimasak tadi ke atas biskut.
Rasanya penuh dengan coklat dicampur pula rasa lemak daripada biskut pastinya menimbulkan kombinasi yang amat menarik untuk dimakan. Untuk topping ambil cream cheese dan putar dengan mixer. Cara membuat kek batik yang mudah dan cepat.
Resepi Kek Batik Terbaik Dan Rangup. Tak perlu nak complicated sangat bahan-bahannya. Guna api perlahan jeBila butter mula mencair masukkan 34 susu pekat.
Cairkan mentega di dalam kuali. Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek Batik Indulgence ini. Alas loyang dengan kertas pembakar.
Mudah sangatkan nak buat kek batik premium ni. Bukan letak dalam tempoh masa yang lama di luar peti sejuk. Ratakan sambil tekan-tekan biskut tu bagi mampat.
Masukkan serbuk koko dan milo. Patah-patahkan biskut meri dalam bekas. Lepas ini boleh guna resepi ini sahaja.
Loyang 6 inci dalam gambar pakai loyang 6 inci so cheese dia tebal atau Loyang 7 inci. Tapi nak sedap pilih seperti dalam pic ni jenama Morris. Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik.
Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul. Info kek batik. Bila dah keras nak potong boleh nak ngap pakai sudu pun boleh.
600g biskut Marie patahkan 200g butter 1 cawan milo 1 cawan susu pekat 12 cawan serbuk koko 12 cawan air masak 2 biji telur Esen vanila. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut. Puas hati pula tu.
Kuih Biskut Batik Food Homemade Recipes Recipes
Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage
Comments
Post a Comment